Εσωτερικός χώρος της εταιρίας Πίτες Κολιός
Αγνά υλικά της εταιρίας Πίτες Κολιός

Το 2013, η εταιρεία «Πίτες Κολιός Α.Ε.» ανοίγει τις πόρτες της στη Μαγούλα Αττικής.
Και μαζί, ανοίγει τις πόρτες σε φρέσκες ιδέες που εξελίσσουν την πίτα, πηγαίνοντας την κατηγορία ένα βήμα παραπάνω.

Εμπνευστής του όλου εγχειρήματος είναι ο Ευάγγελος Κολιός, ενώ μαθητές της διδασκαλίας του είναι οι γιοί του Ανδρέας, Αλέξανδρος και Παναγιώτης.
Στόχος, η παρασκευή της καλύτερης πίτας για σουβλάκι της αγοράς .

Η «Πίτες Κολιός Α.Ε.» διαθέτει:

• Υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής ζύμης, δυνατότητας 25.000 τμχ./ ώρα
σε στεγασμένο κτήριο 3.500 τ.μ.
• Νέους, καταρτισμένους ανθρώπους με οράματα και ιδέες
• Έναν μάστορα που η εμπειρία του εμπνέει δύναμη και σιγουριά

Με αυτά τα εργαλεία, η «Πίτες Κολιός Α.Ε.» δημιουργεί μία ολοκληρωμένη σειρά flatbreads που θα μαγέψουν τους λάτρεις της μεσογειακής διατροφής.
Τα προϊόντα μας έχουν παρουσία σε ολοένα και περισσότερα σημεία κατανάλωσης, όπως εστιατόρια, ξενοδοχεία, καφετέριες, καταστήματα λιανικής τροφίμων και supermarkets.

Επιπλέον, πραγματοποιούμε συνεργασίες με βιομηχανίες τροφίμων, ικανοποιώντας την ανάγκη τους για το ποιοτικότερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η επαφή του Ευάγγελου Κολιού με τον χώρο της πίτας έγινε το 198 1, που ξεκίνησε να εργάζεται ως κατασκευαστής μηχανημάτων πιτοποιίας.
Στην πορεία, το 1989, συνεργάστηκε με μετοχική σχέση με την εταιρεία Elviart, αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση παραγωγής του εργοστασίου.

Σύντομα διέπρεψε, δημιουργώντας νέες, πλήρως αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής
γεγονός που προσέφερε εμφανή θετικά αποτελέσματα στο τελικό προϊόν.

Το πάθος, το μεράκι και οι τεχνικές του μεταβιβάστηκαν στους γιούς του, που έγιναν οι συνεχιστές του έργου του. Η μαστοριά και η εμπειρία του πατέρα αναμίχθηκαν με τη φρεσκάδα και την «όρεξη» της νέας γενιάς και μαζί αποτέλεσαν τα συστατικά για τη συνταγή της επιτυχίας.

Πίτες Κολιός κατά την διάρκεια παρασκευής τους
Συσκευασία Πίτες Κολιός

Νέες γεύσεις, νέα σχήματα, νέες χρήσεις, νέες προοπτικές έκαναν την αγαπημένη παραδοσιακή πίτα ένα εντελώς καινούριο προϊόν στα χέρια της οικογένειας Κολιού.

Το εγχείρημα αυτό αγκάλιασε η αγορά, αυξάνοντας τη δημοτικότητα των προϊόντων της εταιρείας «Πίτες Κολιός Α.Ε.»  και δικαιώνοντας τις προσπάθειες των δημιουργών της. Με αυτόν τον τρόπο, η οικογένεια οπλίστηκε με περισσότερη όρεξη
αλλά και περισσότερη τροφή για σκέψη.

Αφράτες πίτες για σουβλάκι, νοστιμότατες βάσεις για πίτσα, νέες προτάσεις για σάντουιτς ιδέες για εφαρμογή της πίτας στη ζαχαροπλαστική ή ό,τι άλλο φανταστείτε, η «Πίτες Κολιός Α.Ε.» είναι εδώ για να σας το προσφέρει. Με φρέσκες προτάσεις και έξυπνες λύσεις, υπόσχεται να καλύψει κάθε γευστική και επιχειρηματική σας ανάγκη.

Η εταιρεία εφαρμόζει Σύστημα Ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2005

Η εταιρεία Πίτες Κολιός είναι μέλος του οργανισμού SEDEX (Supplier Ethical Data Exchange) έχοντας λάβει την πιστοποίηση SMETA 4 Pillars, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία είναι σε θέση να αποδεικνύει στους πελάτες της ότι σέβεται τις αρχές της ηθικής και της κοινωνικά αειφόρου παραγωγής.

Ο Sedex αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα το Λονδίνο, που αριθμεί περισσότερα από 27.000 μέλη, έχει παρουσία σε 150 χώρες παγκοσμίως και στον οποίο συμμετέχουν επιχειρήσεις που έχουν δεσμευτεί για τη διαρκή βελτίωση της ηθικής συμπεριφοράς της εφοδιαστικής τους αλυσίδας.

Οι τέσσερις πυλώνες στους οποίους είναι δομημένη η πιστοποίηση SMETA (Sedex Members Ethical Trade Audit), είναι:

  • Safety and Health (Ασφάλεια και Υγεία)
  • Environment (Περιβάλλον)
  • Labor Conditions (Εργασιακές συνθήκες)
  • Business Integrity (Επιχειρηματική ακεραιότητα)